Contact
Site-uri OMV Group

Logout
Site-uri OMV Group
Site-uri Petrom
OMV Petrom www.omvpetrom.com OMV Grup www.omv.com OMV România www.omv.ro Petrom Moldova www.petrom.md/ro-md
Închide
header_sectiune_carburanti_2019

Gama de carburanți Petrom

La Petrom găsești același carburant pe care te poti baza. Zi de zi, avem grijă ca fiecare tip de carburant, benzină sau motorină, să respecte toate standardele europene pentru motorul mașinii tale. Gasește beneficiile utilizării produselor din gama de carburanți Petrom în secţiunile de mai jos. 

Creșterea procentajului de biocarburanți – informații generale

Potrivit Directivelor Europene, începând cu data de 1 ianuarie 2019 benzina comercializată la pompele furnizorilor de carburanți din țara noastră trebuie să conțină un nivel mai ridicat de biocarburant.

Concret, potrivit acestor norme, benzina trebui să conțină un procentaj de 8% biocarburant (față de 4,5%, valoarea anterioară). În ceea ce privește motorina, potrivit normelor europene, aceasta trebuie să conțină maximum 7% carburant bio-diesel, iar cel comercializat în stațiile OMV/ Petrom conține 6,5% carburant bio.

Ce este biocarburantul?

Biocarburantul este un produs obținut prin prelucrarea uleiului de rapiță, care poate înlocui cu succes combustibilul mașinilor. Principalul beneficiu al biocarburantului este acela că este mai prietenos cu mediului înconjurător.

Ce trebuie să știi?

Acest tip de carburant are 0 efecte negative asupra motorului mașinii. Creșterea procentajului de biocarburant din benzina pe care o folosiți în mod uzual, nu va avea vreun impact asupra bunei funcționări a autoturismului.

Acest tip de carburant are 0 efecte negative asupra motorului mașinii. Creșterea procentajului de biocarburant din benzina pe care o folosești în mod uzual, nu are impact asupra bunei funcționări a autoturismului

De ce sunt și alte atenționări pe etichetă?

Ne dorim să fii informat cu privire la carburantul achiziționat, de aceea pe fiecare etichetă este menționat conținutul de biocarburanți, cifra octanica, respectiv eventuala existență a aditivilor metalici.

*Atenție! Verifică compatibilitatea motorului autovehiculului tău cu acest amestec de carburant. Compatibilitatea motorului cu tipurile de carburant poate fi verificată în cartea tehnică a autoturismului.

  • Caută staţiile Petrom din drumul tău şi află mai multe despre produsele şi serviciile noastre: Localizator Staţii

Selector Ulei